Volledig uitneembare prothese:
Het ouderwetse kunstgebit dat los in de mond zit. Een volledige prothese wil zeggen dat de kaak volledig tandeloos is. Het kan daarbij ook gaan om alleen de boven- of onderkaak.

Volledige prothese:
Als u interesse heeft in een volledige prothese komt u ten eerste voor een gratis en vrijblijvend advies naar onze Tandprothetische praktijk. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden.

Elke 5 jaar is uw volledige prothese meestal aan vervanging toe. De kaak slinkt, het gebit wordt te ruim, dit kan pijnklachten geven. Het kunstgebit slijt af, het kauwvermogen verminderd, de mond valt in en de kans op breken neemt toe.

Wij nemen ruim de tijd voor het aanmeten van uw volledige prothese. Door stap voor stap te werk te gaan maken wij samen met u het mooiste product en helpen wij u aan een stralende lach. U moet voor een nieuwe prothese ongeveer 4 á 5 keer terugkomen.

Wordt een volledig kunstgebit vergoed?
De kosten voor een volledig uitneembaar kunstgebit (dus voor de bovenkaak, de onderkaak of beiden) worden gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Wel betaalt u zelf ook nog een gedeelte. Allereerst uw eigen risico. Daarnaast bent u verplicht 25% van de totale kosten zelf te betalen. De voorwaarden voor de kunstgebit vergoeding kunnen per zorgverzekeraar verschillen.