Tandprothetische Praktijk TTH Bilderdijk

Soms is er meer nodig dan alleen een bezoek aan de tandarts. Denk bijvoorbeeld aan een specialistische behandeling voor een kunst- of klikgebit. Tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk doet alles op het gebied van protheses. Van simpele en uitgebreide reparaties tot het vervaardigen van nieuwe protheseframes en partiële kunststof protheses. Onze specialisten vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk zodat u zich op uw gemak voelt in onze tandprothese praktijk. Stap daarom gerust bij ons binnen!

Behandelingen

In onze tandprothetische praktijk vindt u een tandprothethicus waar u terecht kunt voor:

Kunstgebit of klikgebit laten maken
Bij de keuze voor een gebitsprothese (voor vervanging van het gehele gebit) bestaat de mogelijkheid om een klikgebit of een kunstgebit te nemen. Een kunstgebit is een uitneembaar gebit wat los in de mond zit zonder aanhechtingspunten. Deze wordt op maat gemaakt. Een klikgebit zit vast aan implantaten. Hierop wordt een constructie gemaakt waarop u het prothese gebit vastklikt. Vindt u het lastig om een keuze te maken? Onze tandprotheticus geeft u graag meer informatie en kan al uw vragen beantwoorden.

Partiële tandprotheses
Naast volledige protheses die het gehele gebit vervangen kan onze tandprotheticus ook een partiële prothese, plaatprothese of frameprothese vervaardigen. Hiermee wordt een deel van het gebit of een aantal tanden en kiezen vervangen.

Tandprothese/kunstgebit controles
Het is belangrijk om ook bij een klik- of kunstgebit een periodieke controle (om het jaar) in te plannen zodat deze zo lang mogelijk meegaat. Tijdens een controle kan de specialist de huidige staat van het kunstgebit controleren en nagaan of de pasvorm nog goed is zodat het kunstgebit niet gaat los zitten. De kaak kan na verloop van tijd namelijk gaan slinken. Dit gebeurt vaak onopgemerkt. In dat geval is het noodzakelijk om uw kunstgebit op te vullen. Ook wordt middels tandprothese reinigen het tandsteen op de steg verwijderd.

Tandprothese/kunstgebit reparatie
Het kan voorkomen dat uw klik- of kunstgebit gerepareerd moet worden. Of het nu gaat om simpele of uitgebreide gebitsprothese reparaties, ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Ook wanneer u last heeft van drukplekjes van de prothese. Deze verhelpen we graag.

Tandprothese laten maken

Voor een prothese gebit is geen verwijzing nodig van de tandarts. Wanneer u overweegt een tandprothese te laten maken, dan kunt u eerst een afspraak inplannen voor overleg met de tandprotheticus. Tijdens de afspraak krijgt u informatie en kunt u vragen stellen aan de specialist. Voor het daadwerkelijk maken van het prothese gebit zijn er meerdere afspraken nodig. De eerste afspraak is bedoeld om het gebit op te meten zodat de afdrukken gemaakt kunnen worden. Ook wordt de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak opgemeten. Daarna volgt een afspraak voor het plaatsen van de prothese. Het maken van een kunstgebit/prothese duurt ongeveer 6 weken.

Implantaten

Een klikgebit wordt vastgeklikt op implantaten. Voor implantaten kunt u terecht bij de implantoloog in  praktijk TTH Oldenbarneveldt. Daarna kan de gebitsprothese gemaakt worden.

Afspraak voor tandprothese of gebitsprothese Amsterdam

Als u een tandprothese of prothese gebit overweegt, verzoeken wij u een eerste afspraak in te plannen met onze tandprotheticus. Op die manier wordt u juist geïnformeerd en kunt u eventuele vragen voorleggen. Wilt u graag een eerste afspraak maken? Bel ons dan gerust op werkdagen tussen 9.00 – 16.30 uur op 020 6834230. Ook wanneer u al een gebitsprothese heeft en op zoekt bent naar een tandprothetische praktijk voor een kunstgebit reparatie of een (periodieke) controle bent u van harte welkom. Wij kijken hoe u zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Contact en bereikbaarheid

De tandprothetische praktijk TTH Bilderdijk is gunstig gelegen in Amsterdam West, tussen de Bilderdijkkade en de Clerqstraat. We zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ter hoogte van de praktijk vindt u de tramhaltes van lijn 3, 12, 14 en 13.

TTH Bilderdijk
Bilderdijkstraat 44
1052 NB Amsterdam
Google maps

Tel: 020 – 6834230
(ma/do 9.00 uur tot 16.30 uur)
(vr 09.00 tot 12.00 uur)

E-mail: balie@tthbilderdijk.nl