Uw eerste kunstgebit (of immediaatprothese)
Wanneer u aan uw immediaatprothese toe bent, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u geen eigen tandarts? Geen probleem, we werken met meerdere gespecialiseerde tandartsen (-implantologen) en kaakchirurgen samen waar wij u naartoe door kunnen sturen voor het trekken van de tanden en kiezen.

Hoe verloopt de procedure voor een eerste kunstgebit
Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, worden door uw Tandprotheticus afdrukken van uw mond gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

Plaatsen van het immediaatprothese
Wanneer u naar de tandarts of kaakchirurg gaat om de tanden te laten trekken, zorgen wij dat de prothese al klaar is. Het gemaakte gebit wordt meteen in de mond geplaatst na het trekken van de laatste tanden en kiezen. De prothese werkt als een soort pleister op de wond en zorgt ervoor de het bloeden gestelpt wordt.

Nacontrole na het trekken
Pas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond. Hiervoor is het van belang dat u een dag na het trekken terug komt voor controle van de wonden en eventuele aanpassing van de prothese. De eerste weken kunnen de kaken pijnlijk zijn en de prothese losser gaan zitten, dit corrigeren wij na verloop van enkele weken door het op te vullen met een tijdelijke zachte laag (Tissue conditioner).
Na een wat langere periode zullen de kaken wat geslonken zijn en vullen we de prothese weer op met een nieuwe harde laag. De kosten voor de opvullen/rebasen worden 90% uit de basisverzekering betaald.

U bent altijd welkom voor informatie en vrijblijvende begroting.